Tutkijoiden ja muiden tieteentekijöiden työ on tyypillisesti hyvin tarkkaa ja pitkäjänteistä puuhaa. Kiire ja suuri työmäärä saattavat myös painaa päälle. Tästä syystä onkin erityisen tärkeää, että pikkutarkkaa työtä tekevä terveysalan tutkija saa riittävästi mahdollisuuksia rentoutua ja nollata ajatuksensa. Viihtyisällä kodilla on suuri merkitys tämän tavoitteen saavuttamisessa – onhan koti meille kaikille kuin turvasatama – paikka, jossa saa olla rauhassa ja rentoutua. Jos sinusta tuntuu, että kodistasi puuttuu piste I:n päältä ja ettei se ole tunnelmaltaan kovin rentouttava, kannattaa kokeilla tapetoida osa kodin seinistä kauniilla ja rauhallisilla kukkatapeteilla. Tapetoiminen on yllättävän helppoa ja voitkin muuttaa kotisi ilmeen hetkessä tapettien avulla!

Rentouttavat kukkatapetit

Kun tavoitteena on luoda mahdollisimman rentouttava koti tai vaikkapa rauhallinen makuuhuone, joka tuo oivallista vastapainoa usein melko ankealle tutkijanhuoneelle, kannattaa suosia rentouttavia kukkatapetteja. Löydät rentouttavat kukkatapetit näppärästi Kotitapetti-nimisestä verkkokaupasta. Tutkijan työ on yleensä myös kovin kiireistä, minkä vuoksi suosittelemme, että tilaat kotisi uudet kukkatapetit netistä. Näin myös tapettien tilaaminen on tapahtuma, joka ei aiheuta ylimääräistä stressiä. Rautakauppojen ja muiden tapetteja myyvien liikkeiden kiertely raskaan työpäivän päätteeksi ei sitä luultavasti ole, mutta kotona voit asettua mukavaan asentoon vaikkapa sohvalle teekupposen äärelle, napsauttaa koneen auki ja aloittaa Kotitapetin upeiden valikoimien selaamisen.

Vihreä on väri, jota usein suositellaan käytettäviksi sellaisissa tiloissa, joihin toivotaan rentouttavaa tunnelmaa. Ei siis ole suinkaan sattumaa, että esimerkiksi leikkaussaleissa käytetään yleisesti vihreää väriä! Myös rentouttavissa kukkatapeteissa kannattaa suosia rauhallisia vihreän sävyjä, ja Kotitapetti tarjoaakin mahdollisuuden rajata hakutuloksia esimerkiksi tapetin värin perusteella. Esimerkiksi William Morrisin Pimpernel Privet/Slate -tapetti on upean rentouttava valinta, samoin kaunis Golden Lily Charcoal/Olive -tapetti. Tällaisten tapettien keskellä on helppo päästää irti arjen stressistä ja viedä ajatukset vaikkapa kesään ja edessä häämöttävään lomaan.

Tehosteseinä kukkatapetilla

Usein rauhallisen vaikutelman aikaansaamiseksi riittää, että huoneen yksi seinä tapetoidaan rentouttavalla kukkatapetilla ja muut seinät maalataan jollakin rauhoittavalla värillä, joka sopii yhteen tapetin värisävyjen kanssa. Näin huoneeseen saadaan rentouttava tehosteseinä. Jos kukkatapetissa on kovin suuret ja näyttävät kuviot, voi koko huoneen tapetoiminen tällaisella tapetilla tehdä tilasta rauhattoman. Sen sijaan yksi tehosteseinä näyttää upealta ja luo yhdessä maalattujen seinien kanssa tilaan rauhoittavan tunnelman.

Kukkatapettibudjetti

Vaikka terveydenhuollon alan henkilöstön työtä arvostetaankin korkealle, ei se välttämättä näy jokaisessa työpaikassa rahapussissa. Tästä syystä onkin hyvä, että Kotitapetti tarjoaa sisustusmahdollisuuksia myös pienen budjetin sisustajalle. Jos budjettisi on pieni, rajaa kukkatapettien hakutulokset suodattamalla edullisimmat vaihtoehdot näkymään ensin.