Tälläkin hetkellä tapahtuu jatkuvasti jännittäviä muutoksia terveydenhuollon ja tekniikan kehityksessä, mutta tulevaisuudella on varalla jotain vielä suurempaa!

Tietoisuus tietokoneeseen?

Hulluimmissa scifi elokuvissa usein nähdään robotteja, tai vaikka leijuvia ruutuja, joihin on laitettu henkilön tietoisuus. Google onkin päättänyt lähteä selvittämään ajatuksen potentiaalia ja tarkoituksena on saada siirrettyä tietoisuus digitaaliseen muotoon.

Kyborgien syntyminen

Samalla tavalla kuin scifi elokuvissa, pian katukuvassa tulee todennäköisesti näkymään ihmisen ja koneen sekoituksia. Nykyään onkin mahdollista korvata suurin osa raajoista ja jopa sisäelimistä keinotekoisilla versioilla ja vaikka tällä hetkellä ne ovatkin viimeisin keino pelastaa potilas, voivat ne ajan kuluessa muuttua jopa muotivillitykseksi.

Solujen tulostaminen

3D tulostaminen on kehittynyt valtavasti ja esimerkiksi toimivia aseita voidaan jo tulostaa. Nyt ajatuksena onkin solujen ja kokonaisten elinten tulostaminen ja esimerkiksi lääkkeiden tuotannon tehostaminen samankaltaisin keinoin.

Uudet ongelmat mielenterveydessä

Teknologian ja virtuaalitodellisuuksien kehittyessä, tulee ilmaantumaan myös uusia ongelmia. Esimerkiksi riippuvuudet ovat jo nyt nostaneet päätään, mutta mitä syvemmälle teknologia tulee mielen viemään, sitä laajempia ongelmia voi olla edessä. On esimerkiksi mahdollista, että virtuaalitodellisuudessa taisteluihin tai sotiin osallistuneet pelaajat tulevat kärsimään traumaperäisestä stressihäiriöstä, joka on tällä hetkellä yleinen lähinnä oikean suuren trauman kärsineillä henkilöillä, kuten sotaveteraaneilla. Todellisuuden tajun hämärtyessä, ongelma voi kuitenkin muodostua myös niille, jotka ovat eläneet trauman vain mielessään.