Monet meistä joutuvat seisomaan pitkiäkin aikoja työpäivän aikana. Tämä on hyvä terveyden kannalta, sillä seisomatyö on monelle ruumiinosalle parempi, kuin istumatyö. Yksi ruumiinosa on kuitenkin sellainen, joka tarvitsee erityistä huomiota, jos joudut olemaan suurimman osan päivästäsi jaloillasi. Nimittäin jalat. Jalkojen kannalta on tärkeää, että sinulla on kengät, jotka sopivat juuri sinun jaloillesi, ja joissa sinun on hyvä tehdä töitä, seisoa ja kävellä. Hyvät kengät ovat sellaiset, jotka eivät hierrä tai purista, ja ovat sopivan kepeät. Terveyskenkiä on paljon erilasia ja jalkojen terveyteen on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota. Kenkien muotoiluun panostetaan entistä enemmän, ja asiakkaat osaavat vaatia kengiltään enemmän. Myös erilaisia kengänpohjallisia on tullut markkinoille, joilla saat kengistä kuin kengistä paremmat jalkapohjillesi. Silti erityisesti terveet jalat eivät tarvitse kenkiä, jotka ovat erityisesti muotoiltuja tai kalliita. Tärkeintä on, että ne sopivat juuri sinun jalkasi malliin, ja tuntuvat hyvältä. Terveyskengistä voi myös helposti tulla mielikuva mummosi käyttämistä sandaaleista, mutta nykyään kenkiä on saatavissa monissa eri väreissä, malleissa ja myös nuoret käyttäjät on otettu paremmin huomioon suunnittelussa.

Minkälaiset terveyskengät sinun tulisi valita?

Tärkein asia hankkiessasi terveyskenkiä on suunnata katse alas. Jokaisella meillä on erilaiset jalat, ja se mikä sopii toiselle, ei ehkä sovikaan toiselle. Jos sinun jalkasi ovat leveämmät, on kenkien lesti myös hyvä olla leveämpi. Ota myös huomioon ympäristö missä työskentelet. Hyvin muotoilut sandaalit sopivat hyvin sisätyöhön, mutta esim. tarjoilijalta vaaditaan kengät joissa ei sukkahiki pääse puskemaan ulos kengistä. Myös esim. tennarit käyvät terveyskengistä kuhan niiden muotoilu sopii sinun jalkoihisi. On hyvä valita tennarit joiden pohja ei ole liian paksu, joiden ilmanvaihto pelaa ja ne ovat sopivan kevyet. Tennareiden valikoima on suuri, ja voit valita juuri sinun tyylisi sopivan värin ja mallin. Mikäli kärsit esimerkiksi vaivaisenluusta, on tärkeää, että kengät ovat eritysmuotoiltuja. Hyviä vinkkejä sopivien kenkien löytämiseksi saat esimerkiksi kenkäkaupan myyjältä tai suutarilta.

Laatuun kannattaa panostaa. Vaikka terveyskenkien ei tarvitse olla kalliita, laatuun panostaminen yleensä kannattaa. Kymmenen euron kengillä ja sadan euron kengillä on suuri ero. Mikäli hinta on edullinen, on yleensä kengissä käytetyt materiaalit myös heikompi laatuisia. Panostamalla laadukkaisiin kenkiin joiden hinta saattaa olla hieman korkeampi, päädyt yleensä vain säästämään rahaa. Etenkin jos kengät ovat jatkuvassa käytössä. Hyvin ja laadukkaista materiaaleista tehdyt kengät voivat hyvinkin kestää jopa vuosikymmeniä. Etenkin nahka materiaalina on helppo pitää puhtaana ja oikein hoidettuna kestää pitkään. Nahkakenkiä ei pestä, joten hyvä kikka saada mahdolliset sukkahiki hajut pois kengistä on tuulettaa ne säännöllisesti. Myös ruokasooda sopii tähän tarkoitukseen mainiosti. Ruokasoodaa lisätään pari teelusikallista kengän sisään ja hierotaan kengän sisäosiin. Sen annetaan vaikuttaa vähintään yön yli, ja seuraavana päivänä se voidaan poistaa esimerkiksi imuroimalla.

Mistä kengät tulisi hankkia

Nykypäivänä kenkien niin, kuin monen muunkin asian ostaminen, on tehty helpoksi netistä. Netissä sinun on helppo selata valikoimia ja valita sinulle mieleiset kengät. Sieltä näet kätevästi tuotetiedot ja muiden asiakkaiden arvostelut tuotteista. Kengät voi tilata suoraan kotiin ja, mikäli ne eivät ole sinulle sopivat, on sinulla 14 päivää aikaa palauttaa ne. Mikäli kenkien ostaminen on osoittautunut sinulle hankalaksi, etkä oikein tiedä minkä malliset kengät sopivat juuri sinun jalkoihisi, kannattaa vierailla kenkäkaupassa. Niissä asiantunteva henkilökunta voi auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivat kengät. Kenkien valikoima voi olla suuri, mutta henkilökunta auttaa sinua mielellään löytämään juuri sinun jalkoihisi sopivan pain. Kuten sanottu tennarit käyvät hyvin terveyskengistä, ja niissä todella kannattaa panostaa laatuun. Tennari valmistajia on monia ja yleensä tunnettujen merkkien kengät on tehty laadukkaista materiaaleista ja ne kestävät pitkään. Vagabond on yksi tunnetuimmista lenkkarinvalmistajista. vagabond kengät on tehty kestämään ja heidän valikoimistaan löytyy varmasti jotain jokaiselle. He ovat todella panostaneet hyvän laadun lisäksi erilaisiin printteihin ja malleihin.